Svetovni dan hrane 2022

16. oktobra, smo obeležili svetovni dan hrane.

V Sloveniji in po svetu se prehranska situacija iz različnih razlogov spreminja. Pomembno vlogo pri tem ima draginja. Delež lačnega in podhranjenega svetovnega prebivalstva narašča kot posledica pandemije Covid-19, spreminjajočih se podnebnih razmer, neenakosti med ljudmi, mednarodnih konfliktov in naraščajočih cen blaga in storitev.

 

Če želimo čim lažje prebroditi draginjo, ki je na pohodu, je potrebno iskati rešitve pri posamezniku, znotraj družine in v skupnosti.

 

Ob tej priložnosti so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, OE Ljubljana in OE Novo mesto pripravili video prispevek, v katerem so izpostavljena 3 ključna sporočila, ki lahko pripomorejo k bolj ekonomičnemu in uravnoteženemu prehranjevanju

 

Posnetek je dostopen na povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=Oav8t1qJsJg

 

Tukaj lahko preberete tiskano verzijo sporočila: SD hrane 2022_sporocilo

 

Dostopnost