Destinacija Kočevsko

Slovenska turistična organizacije je objavila poziv za naziv Snovalec 2020, s katerim bodo pomagali pri uresničevanju novih inovativnih projektov – invencij v turizmu. Za najboljše ideje je na voljo 30.000 evrov bruto nepovratnih sredstev, ki jih bo STO razdelila med predvidoma tri finaliste. Rok za prijave je 28. 2. 2020, rok za uresničitev nagrajenih idej pa 1. 12. 2020. Poziv Snovalec 2020 in povezavo na prijavnico najdete na tej povezavi.

Slovenska turistična organizacija je 23. januarja 2020 objavila nov poziv za destinacije, ponudnike in parke za pridobitev znaka Slovenia Green. Naj vas vodi zelena misel – postanite nosilec znaka Slovenia Green!
Več informacij najdete na strani STO.
_______________________________________________________________________________________________Krovni video destinacije Kočevsko:

www.youtube.com/watch

_______________________________________________________________________________________________

11. decembra 2019 je bil podpisan Dogovor o ustanovitvi destinacije Kočevsko, ki združuje občine Kočevje, Kostel in Osilnica. Destinacija Kočevsko je nosilka bronastega znaka Zelene sheme slovenskega turizma in je bila s strani Slovenske turistične organizacije prepoznana kot ena od vodilnih destinacij v osrednjem slovenskem prostoru.

Dostopnost